Nederlandse YouTubers dringen ’s nachts Mini-Europa binnen voor stunt: “Schade kon oplopen tot wel 10 miljoen euro”

De presentatoren van het Nederlandse YouTube-kanaal StukTV hebben onlangs een stunt uitgehaald in ons land. Ditmaal besloten Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens om binnen te breken in het Brusselse themapark Mini-Europa om er enkele miniatuurpoppetjes van zichzelf te plaatsen. De stunt stuit op veel kritiek bij de directie van het park: “Ze hadden schade tot wel tien miljoen euro kunnen veroorzaken.”

kmlo

Al meer dan vierhonderdduizend mensen zagen de video op StukTV. Het laat zien hoe de Nederlanders eerst in eigen land de poppetjes lieten maken, om die dus vervolgens in Mini-Europa te plaatsen. Geen makkelijke opdracht: de hekken rond het park zijn best hoog en overal hangen camera’s. De inschatting bij de presentatoren op een goede afloop, ligt dan ook vrij laag. “6 op 10”, klinkt het bij één van hen, al probeert Stefan met een 7 toch wat optimistischer te zijn.

Uiteindelijk lukt het mannen toch om binnen te breken. Ze klommen over een omheining in het struikgewas, waarna ze razendsnel op zoek gingen naar de miniatuurversie van Nederland en de poppetjes neerzetten. Van de beveiliging was tijdens de hele actie geen spoor.

Directeur Thierry Meeus kon verre van lachen met de actie van het YouTube-kanaal. “Ze hebben het gras en de omheining beschadigd, maar dit had veel erger kunnen zijn”, aldus de man. “Ze konden op korte tijd schade tot wel tien miljoen euro aanrichten.” Ook het feit dat de beveiliging het liet afweten, kan voor Meeus niet door de beugel. “Er zijn camera’s in Mini-Europa aanwezig, maar toch zag de beveiliging niets, ondanks de lichtflitsen.” Voorlopig is het nog niet duidelijk of er een klacht tegen de Nederlanders zal volgen.

bekijk ook

Urban explorer dringt verlaten textielfabriek binnen en ondekt oude, nog werkende computers: “Net Stranger Things”

Gevaarlijke ‘stunt’: Instagram-model gooit stoelen van 45ste verdieping tot op drukke snelweg

YouTuber aan de schandpaal genageld en Instagram-kanaal kwijt omdat ze haar hond sloeg in filmpje

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen