Joachim Coens, CEO van de haven van Zeebrugge en burgemeester van Damme, binnenkort CD&V-voorzitter?
Volledig scherm
Joachim Coens, CEO van de haven van Zeebrugge en burgemeester van Damme, binnenkort CD&V-voorzitter? © Benny Proot

Zesde kandidaat meldt zich: ook Zeebrugse havenbaas Joachim Coens doet gooi naar voorzitterschap CD&V

Joachim Coens, CEO van de haven van Zeebrugge en burgemeester van Damme, heeft zijn zinnen gezet op het voorzitterschap van de CD&V. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag en is bevestigd aan onze redactie. "Plots komt dan de vraag in je op of je die stap wilt zetten", stelt Coens. "Het hoofd zegt: Laat maar, je hebt al genoeg te doen. Maar het hart zegt: Misschien moet je je aanbieden. Het is een verkiezing en je ziet wel waar de leden heen willen." Als hij voorzitter wordt van CD&V, zal hij ontslag nemen als CEO van de haven van Zeebrugge. Dat zei hij zondag in De Zevende Dag 

90 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Als een havenbaas hiervoor zijn jobken zou opgeven dan moet Beke wel goed boeren. Waarschijnlijk is het een combinatie van macht en geld, maar of de burger hier beter van wordt ?
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Bij het zinken van een schip moet je vooral oog hebben voor de kwaliteit van de reddingssloepen.
  • Daniel Van Buggenhout

    5 jaar geleden
    Straks meer kandidaten voor leiders dan volgers in de partij van niks , het schip is hier duidelijk al gezonken , en dat verwonderd mij echt niks !
  • Karl Verhaegen

    5 jaar geleden
    Dat zegt veel over zijn interesse en toewijding tot de haven van Zeebrugge aangezien hij onmiddellijk zijn ontslag zou aanbieden... Trouwens Mr. Coens is de enige persoon ooit die me een hand schudde en de andere kant op keek... Dit hebben ze nodig bij CDnV!
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    Nu zijn ze helemaal zoek in hun eigen partij ....zinkend schip !!!