De arrestatie van Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, leidde afgelopen donderdag tot een golf van geweld en chaos in de plaats Culiacán.
Volledig scherm
De arrestatie van Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, leidde afgelopen donderdag tot een golf van geweld en chaos in de plaats Culiacán. © AFP

Politie arresteerde twee zonen van El Chapo: “Eentje ontsnapte en startte geweld”

Niet één maar twee zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo werden afgelopen donderdag in het Mexicaanse Culiacán aangehouden. Ivan Archivaldo Guzman (39) werd snel bevrijd door gewapende handlangers van het Sinaloakartel en gaf vervolgens het sein tot het genadeloze spoor van geweld dat uiteindelijk leidde tot de vrijlating van zijn halfbroer Ovidio (28).  Dat meldt de Amerikaanse krant de New York Times op basis van bronnen. 

5 reacties

  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Als je ziet wat hier in België, reeds aankomen in het land wordt onderschept. Dan mag je raden het hoeveelste deel dit is van alles wat binnenkomt. Hier zijn ook al bendes, en het gekke is die kerels zijn bekend, en die krijgen bij gelegenheid, als alles super goed meezit een strafje van niks. Met onze 1/2 en 1/3 als ze braaf zijn in de gevangenis stellen die straffen totaal niks voor. Dus die kerels en die bendes doen gewoon verder. Zo is dat ook begonnen in Zuid Amerkia.
  • Patrik De Weirdt

    5 jaar geleden
    De Mexicaanse regering heeft hiermee een sein gegeven aan de drugkartels dat ze quasi onschendbaar zijn. Niet echt een goed idee.
  • paul van gele

    5 jaar geleden
    Nog even geduld voor het hier ook zo ver komt , wij zijn al op goede weg.
  • Albert Hendrix

    5 jaar geleden
    Als ge alles te lang door de vingers ziet van criminelen krijg je dit.Dat is ook maar begonnen zoals hier in Antwerpen door de kleine criminelen ,waar niet word tegen opgetreden en dat eindigt dan in zoiets ,want die mannen gaan verder en verden omdat er meer en meer word toegelaten en ze toch geen of belachelijke kleine straffen krijgen.
  • Dirk De Sutter

    5 jaar geleden
    Wij willen geen doden geen oorlog......geen rechtvaardigheid ? Overheid schikt zich naar de grillen van de mafia.