The Joy of Painting with Bob Ross
Volledig scherm
PREMIUM
© The Joy of Painting with Bob Ross

Al bijna 25 jaar dood, maar populairder dan ooit door coronacrisis: schilderen met Bob Ross

TVMisschien kwam je hem bij het zappen al eens tegen. Een rond afrokapsel, lichtgekleurd hemdje, zachte stem, en steevast een schilderspalet in de hand. Bob Ross mag dan al in 1995 overleden zijn, elke dag zijn er nog minstens twee afleveringen van zijn tv-show ‘The Joy of Painting' op zender Vice tv te zien. En die blijken tijdens de coronacrisis populairder dan ooit. 

19 reacties

  • Roger Poot

    4 jaar geleden
    Ik keek er ook van tijd naar. Tof om naar te kijken. Spijtig dat het niet meer uitgezonden wordt.
  • Francine Weckx

    4 jaar geleden
    OMG is dat terug? Vroeger (12 jaar geleden) heb ik hem op de Duitse tv gevolgd... Prachtige dingen dat hij maakt....
  • Simonne De Pauw

    4 jaar geleden
    Echt leuk om te doen, geen verfijnde kunst voor aan de muur maar een leuk tijdsverdrijf vooral met de kids. Deze maken met deze techniek hele mooie werkjes! Top!
  • Charlene Aalders

    4 jaar geleden
    Wat een zalige vent die Bob Ross! Ik schilder nu ook landschapjes door zijn techniek toe te passen! En dat lukt vrij aardig moet ik zeggen! Bob Ross gaf zoveel om de dieren en de natuur, dat kan van velen niet meer worden gezegd! Ik word echt wel happy van hem op tv te zien!
  • Dominique Vandervekens

    4 jaar geleden
    Ik zou zo'n dingen nooit aan de muur hangen, maar hij laat zien dat je met simpele technieken (of het lijkt toch simpel omdat hij de techniek en kleurleer erg goed beheerst) iets moois kan neerzetten. Wat ik vooral zalig vind, is de zen-sfeer die uitgaat van dat programma en van de manier waarop hij praat. Als je gestrest bent en je zet dit op, dan ben je binnen de minuut ontspannen!