© foto joren de weerdt

Tom Boonen: “Ik ben voor het eerst naar een sportpsycholoog geweest”

Tom Boonen vliegt maandagavond naar het Spaanse Denia voor de eerste ploegstage van Quick Step Floors. Het is het begin van de echte aanloop naar zijn laatste maanden als renner. Tijdens een praatavond samen met zijn ploegleider Wilfried Peeters in Mol was Boonen tegenover zijn fans opvallend openhartig over het afgelopen seizoen. “Ik ben voor het eerst in mijn carrière naar een sportpsycholoog geweest.”

Bram Vandecapelle

Nog een dikke vier maanden. Zo lang duurt de imposante profcarrière van Tom Boonen nog. Een habbekrats in vergelijking met de vijftien vorige jaren boordevol successen en zelfopoffering. Eindigen doet Boonen op 9 april omstreeks 17 uur op de piste van Roubaix.

De vele valpartijen zijn bij de Kempenaar niet in de koude kleren gekropen. “Ik zag het dit jaar na het openingsweekend allesbehalve rooskleurig in. Ik durfde niet meer wringen. Tijdens de Ronde van Vlaanderen draaide ik bij de derde beklimming van de Oude Kwaremont als laatste van de groep op. Dat was mij nog nooit overkomen. Tijdens de afdaling van de Nieuwe Kwaremont was ik echt bang. Ik ben in die periode zelfs voor het eerst in mijn carrière bij een sportpsycholoog langsgegaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen