Een Syrische familie ontvlucht de gevechtszone. De rook op de achtergrond is van brandende autobanden die de Koerdische milities gebruiken om het zicht van piloten te bemoeilijken.
Volledig scherm
Een Syrische familie ontvlucht de gevechtszone. De rook op de achtergrond is van brandende autobanden die de Koerdische milities gebruiken om het zicht van piloten te bemoeilijken. © AFP

Erdogan dreigt gevecht in Noord-Syrië te hervatten: “We zullen doorgaan hoofden van terroristen te verpletteren”

De Turkse president Erdogan staat klaar om het militaire offensief tegen Koerdische strijdkrachten in Noord-Syrië in volle hevigheid te hervatten. Als de Koerden dinsdag niet weg zijn uit de veiligheidszone die Turkije opeist langs zijn grens zullen ze dat bezuren, aldus Erdogan. 

11 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Ik dacht dat Trump dit eeuwenoude conflict had opgelost?
  • Taner Ikiz

    5 jaar geleden
    Voor al mijn Belgische vrienden die hier problemen mee hebben, willen jullie dan de 4 miljoen vluchtelingen in Turkije opvangen? België vangt er amper 25.000 en het is hier al ambrass...
  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    444 km op 32 km grondgebied inpikken van een buurland? Dat ze aan hun kant van de grens een veiligheidszone inrichten. Dat is zo'n 14000 km² dat is de oppervlakte van Vlaanderen dat de turken zomaar krijgen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het taalgebruik maakt toch duidelijk wie het beest en de agressor is. De hoofden van mensen verpletteren. Zijn huurlingenleger die de vrouwen van de Koerden naakt wil ophangen op de kruispunten.
  • gust lemmens

    5 jaar geleden
    Hallo Trump , alles was toch dik in orde ????