Honderden mensen verzamelen zich voor de Zwarte mars. Ze protesteren tegen de voorwaardelijke vrijlating van kinderontvoerders Michel Lelièvre en Marc Dutroux.
Volledig scherm
Honderden mensen verzamelen zich voor de Zwarte mars. Ze protesteren tegen de voorwaardelijke vrijlating van kinderontvoerders Michel Lelièvre en Marc Dutroux. © Dieter Nijs

23 jaar na witte mars verzamelen 400 mensen voor zwarte mars door Brussel: “Dit is nog maar het begin”

Zondagnamiddag zijn ongeveer 400 mensen met een zwarte mars door Brussel getrokken tegen de voorwaardelijke vrijlating van kinderontvoerders als Michel Lelièvre of Marc Dutroux. De mars komt er exact 23 jaar na de witte mars die honderdduizenden mensen in de hoofdstad op de been bracht. De organisatoren beloven dat er later nog meer acties zullen volgen.

34 reacties

  • Leo Duym

    4 jaar geleden
    @luc caels, Dutroux zou geen tweede, maar al een derde kans krijgen (in 1989 veroordeeld voor de ontvoering en verkrachting van vijf jonge meisjes). Zulke betogingen hebben geen zin. De enige weg om te voorkomen dat deze beesten vrijkomen is te stemmen op de enige partij die ‘mannen’ als Dutroux zelfs geen tweede kans zou geven, meer bepaald het Vlaams Belang; niet iedereen verdient een tweede kans.
  • Anne Callebaut

    4 jaar geleden
    Of ge nu op straat komt met duizenden betogers de politiek hier doet niks en dat is jullie eigen fout,jullie stemmen steeds op de verkeerde partijen.
  • Marc Baert

    5 jaar geleden
    Een protesten in stemhokje zal harder aankomen dan een zwarte witte groene of blauwe mars. , Denk eerder dat dit de nieuwe vorm van ongenoegen uiten zal zijn ,de mensen zijn al het onrecht beu.
  • marc van de poel

    5 jaar geleden
    De wet voor aanvraag van vervroegde vrijlating bestaat nu eenmaal. Stel dat iedereen in B zijn straf volledig zou uitzitten. Nu komen de meeste na 1/3 de van hun straf vrij. Dus zouden we driemaal meer gevangenissen nodig hebben. Maar dat soort lustmoordenaars verdienen bij mij de doodstraf. Punt. Dan is er achteraf ook geen zever over.
  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    En wat hebben"we"(justitie)geleerd?Niksen,want het gebeurt nog om de haverklap.