Wat zoek je in een laptop als je niet te veeleisend bent en je maar een budget van ongeveer 500 euro hebt?
Volledig scherm
Wat zoek je in een laptop als je niet te veeleisend bent en je maar een budget van ongeveer 500 euro hebt? © Unsplash

Zo koop je een goede laptop met een beperkt budget

MultimediaVoor de meeste standaardlaptops betaal je tussen de 700 en 1.000 euro, maar niet elke gebruiker heeft zo’n duurdere en krachtigere laptop nodig. Waar moet je op letten als je in het laagste prijssegment op zoek gaat naar de beste kwaliteit?

5 reacties

  • Peeters Francis

    4 jaar geleden
    Mijn volgende zal een I 7 worden dan ben ik zeker dat ik twee zware programma’s samen kan gebruiken. Ik vrees echter dan iedere laptop na 5a6 jaar zijn beste tijd gehad heeft, dat is tegenwoordig met alles zo.
  • Peter Buyck

    4 jaar geleden
    Het is maar de vraag waarom je die laptop zal gebruiken... 500 euro voor een Chromebook of 750 voor een Windows... Chromebook is een XXL tablet en in feite een terminal bvb voor notulen, notities tijdens bemiddeling. Windows is een allrounder...
  • Théo Langenaeken

    4 jaar geleden
    Sla toch maar best Toshiba over, kost rond de 400€ maar houd het slechts -/+ 50 maanden uit.
  • Jan Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    De meeste mensen gebruiken hun PC veel minder dan jullie veronderstellen. Een beetje surfen, een beetje teksten, en dat is het. Een computer van rond 300-400 € is dan ruim voldoende. En de CPU heeft dan geen enkel belang. Wat het scherm betreft, ik heb slechte ogen, en zie veel beter op een 1366x786 scherm dan op een fulHD. Als je dan ook Windows wil laten vallen, heb je bij Dell een laptop voor 290€, met Linux erop. (Ja, en da(s BTW inbegrepen) Mèt Windows kost dezelfde PC 70€ méér.
  • Ivan De Smedt

    4 jaar geleden
    Ik heb vorig jaar660€ betaald voor een gaming laptop van medion. 17 inch full hd i5 processor meer dan genoeg voor mij. Hij werkt nog steeds prima.