Maggie De Block.
Volledig scherm
Maggie De Block. © Photo News

Sp.a wil inzage in geheime 'Maggie-contracten'

Sp.a-Kamerleden Melissa Depraetere en Karin Jiroflée dienen een wetsvoorstel in om de geheime Maggie-contracten in te zien. Het gaat om contracten die de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid sluit met farmabedrijven over erg dure geneesmiddelen. Volgens sp.a kan dat veel goedkoper. “Volgens ‘Het Laatste Nieuws’ kostte het gebruik van deze middelen ons land tot 500 miljoen euro te veel, terwijl onze buurlanden wel een goedkoper middel gebruiken”, merken Depraetere en Jiroflée op.

42 reacties

  • gilberte Vergaelen

    4 jaar geleden
    Juist over de grens Frankrijk binnen. Bij het warenhuis Auchan is een grote pharmacie. Daar zijn vele medicamenten veel maar dan ook veel goedkoper. Ook schoonheidsproducten en babyproducten
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Geheime dossiers waar regeringsleden geen inzage hebben?
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Zoals te vrezen was: de SPA scoort weer met links populisme. Wie even nadenkt, weet dat die contracten met geheimhouding tot doel hebben om het voor ONS goedkoper te maken. Als het openbare contracten zouden zijn, dan zouden we dezelfde hoge prijs moeten betalen als alle andere landen. Maar België is voor pharmabedrijven een kleine afzetmarkt en ze kennen ons begrotingsprobleem. En dus zijn ze bereid om goedkoper te leveren, op voorwaarde dat het geheim blijft.
  • Frank Van den Bulck

    4 jaar geleden
    Controleer haar bankrekening, denk dat ge gaat verschieten.
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Als de $p.a e P.$. al hun sjoemelgeld van de laatste 20 jaar in die diepe staatsput zouden gooien dan loopt hij direkt weer over. Eigen volk nooit controleren maar wel alle andere. Toen ze zelf aan de macht waren hadden ze procedures kunnen opstellen maar ja, dan zouden ze in eigen vel snijden.