Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Wat is het verschil tussen een geconventioneerde en niet-geconventioneerde arts?

Hoe komt het dat je bij de ene arts € 42 betaalt voor een consultatie terwijl je bij de andere maar € 25 moet neertellen? Dat heeft allemaal te maken met het verschil tussen een geconventioneerde en niet-geconventioneerde arts. Dokter Dirk Devroey, professor huisartsgeneeskunde aan de VUB legt er alles over uit.

9 reacties

  • Patrice De Meyer

    8 maanden geleden
    Hahaha, typisch Blauw België het compromissen- en lobbygroepenland. We maken een overeenkomst over de tarieven... maar geen zorg he dokterkes... je moet je daar niet aan houden. Zo zijn er talloze voorbeelden. Toch maar niet aan de vrije markt raken. Maar bon, je hebt in België al bij al altijd toegang tot betaalbare zorg, soms wel mits enkele maanden wachten ook al is 't serieus. In vele andere landen echter moet je naar een privékliniek om zorg te krijgen die een beetje op iets trekt.
  • Bauning Nathalie

    4 jaar geleden
    Geen onderscheid in terugbetaling tussen geconventioneerd of niet, terwijl tarief soms bijna dubbel is.... Waarom dan nog die onderscheiding in terugbetaling bij kinesisten?!?!
  • Ronald Van Roy

    4 jaar geleden
    Nog nergens berichtgeving bij mijn bv tandarts gezien. Waarom niet verplicht ?
  • Lou Bakker

    4 jaar geleden
    En waarom zijn de uren en dagen dat ze geconventioneerd zijn niet opgehangen in de wachtkamer zoals verplicht is ? Waarom zijn er die vragen wat ze willen en geconventioneerd aangeven ? En die krijgen dan nog eens 5000 euri ? Halloooo
  • Armand Wuyts

    4 jaar geleden
    Zo is het.Een goed werkende praktijk verdiend heel wat meer dan die bonus van 5000 euro!