Minister-president Jan Jambon en de ministers Hilde Crevits en Lydia Peeters hebben samengezeten met de sectoren en beleidsdomeinen die het eerst en het zwaarst getroffen zullen worden door een no deal-scenario.
Volledig scherm
Minister-president Jan Jambon en de ministers Hilde Crevits en Lydia Peeters hebben samengezeten met de sectoren en beleidsdomeinen die het eerst en het zwaarst getroffen zullen worden door een no deal-scenario. © Photo News

Vlaamse regering houdt vinger aan brexit-pols: “Noodplan klaar”

De Vlaamse regering wil de ontwikkelingen in het brexit-dossier zo nauw mogelijk opvolgen en niets aan het toeval overlaten. Daarom is de kerngroep van de Vlaamse Brexit Taskforce deze ochtend in het Errerahuis in Brussel bijeengekomen om een stand van zaken op te maken. Vlaanderen wil een 'no deal'-scenario absoluut vermijden, maar wil zich ook op alles voorbereiden.

8 reacties

  • etienne bies

    5 jaar geleden
    Volgens mij is er gewoon geen noodplan. NVA speculeert gewoon op een Brexitdeal.
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    Noodplan is simpel geld op tafel leggen.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    28.000 jobs op het spel? Voila, goede reden om migratie aan banden te leggen. Er is hier geen werk. Ze moeten elders gaan zoeken.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Alleluja, nu gaan we het weten wat onze nieuwe vers gebakken genieen ineen geflikt hebben om de gevolgen??? van Brexit tegen te houden voor ons rijke?????? Vlaanderen. Misschien een nieuwe belasting uitvinden????Belasting op de verloren waarde van Vlaamse export producten???(BVWE) De Nationale Bank zal wel een schattingsstatistiek opmaken met verloren waarden en de te betalen taks.Ziezo,de toekomstige put is weer toe.
  • gustaaf van bever

    5 jaar geleden
    """er is voorzien in begeleiding op maat en financiële steun.”"" met andere woorden , het is alweer de burger die gaat betalen....Waarom horen we trouwens nooit over het enorme gat bij de EU waar al het geld van de Westerse Landen in verdwijnt??