Maaseikenaar leert Chinezen speculaas maken

Christoph Pouls, oud-leerling van de Hasseltse hotelschool, heeft vanmiddag leerlingen van het Guangdong Tourisme Institute – zeg maar de hotelschool van deze provincie van 105 miljoen mensen - Hasseltse speculaas leren maken. De Maaseikenaar staat al anderhalf jaar aan het hoofd van de keuken van het Sofitel. Ter gelegenheid van het bezoek van de Limburgse delegatie van het provinciebestuur trok hij opnieuw het klaslokaal in.

CV

De les showcooking kadert in het samenwerkingsakkoord dat de twee hotelscholen – Hasselt en Guangdong – morgen afsluiten om docenten en op termijn ook studenten uit te wisselen. De contacten van gedeputeerde Jean-Paul Peuskens en Liesbet Beyen, directeur van de Hasseltse hotelschool, hadden vandaag al meteen concreet resultaat: volgend voorjaar komen twee Chinese leraren les volgen in de hotelschool, tegelijkertijd mogen ze ook de Hasseltse leerlingen een en ander leren over groenten snijden.

Lees morgen het hele verhaal in Het Belang van Limburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer