Zo poepsimpel kan koken met wild zijn: deze stroganoff met hinde maak je in één pan klaar
Misschien denk je bij wild: zulk delicaat vlees, dat is te moeilijk voor mij. Think again in dat geval, want dit eenpansgerecht met hinde (een no-nonsense Russische stroganoff!) kan zelfs het kleinste kind klaarmaken.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
500 g hindegebraad, in reepjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
1 wortel, in plakjes
2 el peterselie, fijngehakt
2 el citroensap
600 g bloemige aardappelen, ongeschild & in partjes
100 ml wildfond
scheutje whiskey
1 el tomatenpuree
100 ml room
100 g zure room
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
boter
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het :
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de aardappelpartjes over een ovenschaal. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel alles goed onder elkaar en zet 40 minuten in de oven.
2. Bak de ui met de paprika en wortel in boter tot de groenten beetgaar zijn. Schep alles uit de pan. Doe nu de reepjes vlees in dezelfde pan, roer er de tomatenpuree onder en bak 4 minuten op hoog vuur. Blus met de whiskey en laat inkoken.
3. Doe de groenten opnieuw in de pan bij het vlees en giet er de wildfond bij. Laat een beetje inkoken. Voeg de room, de zure room, het citroensap, de peterselie, de cayennepeper en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout. Serveer de stroganoff met de geroosterde aardappelen.
TIP: Bewaar paprika’s nooit in de koelkast maar op een koele plaats van 10-12° Celsius. Bij een lage temperatuur bestaat de kans dat de paprika gaat rotten.
Het is de tijd van het jaar om wild klaar te maken. Graag nog een ander receptje? Probeer dan deze krokante fazantfilet.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
Zoals elk jaar onthult maaltijdbezorgingsdienst Deliveroo welke gerechten uit zijn catalogus het populairst waren. Wat opvalt als we de top tien bekijken? In 2021 vielen we met z’n allen als een blok voor een best gezonde maaltijd. En ook een gerecht uit Gent haalde het lijstje. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer