Monica, Chandler, Rachel, Ross, Phoebe en Joey.
Volledig scherm
PREMIUM
Monica, Chandler, Rachel, Ross, Phoebe en Joey. © rv

Nu ook bedenker haar excuses aanbiedt om transfobie en racisme: hoe fout was 'Friends' eigenlijk?

TV“Ik wist destijds niet beter.” Met die woorden bood Marta Kauffman (65), een van de bedenkers van ‘Friends’, afgelopen week haar excuses aan voor het gebrek aan diversiteit en transfobe opmerkingen in de reeks. Want onder alle grappen en grollen ligt nog steeds een laagje van seksisme, fatshaming en homofobie verstopt. Heeft ‘Friends’ de tand des tijds goed doorstaan? En is de kritiek op de legendarische reeks, die steeds luider klinkt, wel terecht? 

34 reacties

  • Sabine De Smet

    2 jaar geleden
    Zoals F. Vermeesch ook aanhaalt : met de serie was en is nog steeds niets mis. Me de huidige generatie criticasters daarentegen... Ik geniet nog van elke aflevering en Phoebe was mijn favoriete personage!
  • Renée Verhoeven

    2 jaar geleden
    Mensen zoals William zijn het toonbeeld van verdraagzaamheid...amai, onze maatschappij gaat eraan tenonder, zoveel is zeker.
  • Frank Vermeesch

    2 jaar geleden
    Er was daar niets mis mee en de serie was prachtig wat is er mis met de huidige generatie die alles bekritiseren,
  • Kristine Delacourt

    2 jaar geleden
    We leven in een tijd van eindeloos en mateloos narcisme. Ik ben het zo kotsbeu. Vroeger kon iedereen met iedereen lachen, en zeker met zichzelf. Toen was er verdraagzaamheid, nu slachtoffermentaliteit en lange tenen.
  • Maarten anthonis

    2 jaar geleden
    Ben dat ook stilaan beu , een kleine minderheid maakt zich steeds druk over het minste , kruip allemaal lekker samen en laat al de rest gerust , friends was goed en niemand hoeft zich hier voor te excuseren, wat een lichtgeraakt gedoe toch altijd , je mag zijn wat je wil , maar dring het niet op aan iedereen.