In Frankrijk loopt een proefproject waarbij de korting op ‘vervallen’ producten oploopt tot 50 procent.
Volledig scherm
In Frankrijk loopt een proefproject waarbij de korting op ‘vervallen’ producten oploopt tot 50 procent. © AFP

Carrefour experimenteert met verkoop ‘vervallen’ producten

ConsumentSupermarktketen Carrefour experimenteert in Frankrijk met de verkoop van producten die tot 30 dagen vervallen zijn. Ze zijn te koop met grote kortingen, die oplopen tot 50 procent. De supermarkt zegt zo te strijden tegen voedselverspilling.

8 reacties

  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Carrefour was ooit de grootste in Frankrijk maar door de vele kleine geniepige aanhoudende prijsverhogingen nu de duurste supermarkt en zoiets straft de klant genadeloos en keihard af door er niet meer te komen.
  • Nancy Haesaert

    5 jaar geleden
    Te gebruiken tot/ten minste houdbaar tot zegt toch al genoeg. Voeding die gedroogd, ingeblikt of ingemaakt is blijft langer goed dan de datum doet vermoeden, dat dit onmogelijk is met verse produkten is normaal en anno 2019 zou dit toch wel al mogen ingeburgerd zijn bij de bevolking.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Twee keer bij Carrefour mooie Perziken gekocht in een cellofaan verpakking. Die de andere dag nog ingepakt aan sneltempo begonnen te beschimmelen. Ook al enkele keer kant en klare voeding die dagen voor het einde van de vervaldatum in de ijskast bol stonden van de gisting van bacteriën. Al geraspte kaas gehad met schimmel tussen. En hoe zit het met de verantwoordelijkheid als je ziek wordt. Lijkt me eerder neoliberale winstmaximalisatie boven volksgezondheid dan milieu bekommernis.
  • Thomas Sijmons

    5 jaar geleden
    Het werd tijd dat ze de voedselverspilling aanpakken. 50 procent korting voor vervallen producten is dan nog wel veel te duur maar beter dan het in de vuilbak te gooien met een hoop Dreft bij zodat het niet 'gestolen' wordt.
  • Danielle Duym

    5 jaar geleden
    In de Carrefour waar ik ga, "experimenteren" ze al jaren. Je moet echt opletten als je voeding koopt. Laatst had ik geraspte kaas vast die al meer dan 2 weken vervallen was. De week daarvoor was de ham ook al vervallen. Schering en inslag.