Direct naar artikelinhoud
DM Zapt

Als deze Viktor Verhulst een man wordt, boer let op uw ganzen

Viktor Verhulst.Beeld RV JOKKO

Kris Kuppens zet de blik op oneindig. Vandaag: ‘een zoon van’ treedt aan in ‘Dancing with the Stars’

Ik ken hem hoegenaamd niet. Ik weet alleen dat hij de zoon is van Gert Verhulst en dat is dan weer de man die tegenwoordig zowat alle programma’s op VIER presenteert. Het zou me niet verbazen dat, wanneer Erik Van Looy zich ooit nog eens aan een film waagt, Gert ook seizoen 356 en 357 van De slimste mens voor zijn rekening zal nemen. Qua Antwerpse tongval zit het in ieder geval al snor.

Ik heb me laten vertellen dat de zoon, Viktor is zijn naam, wel eens plaatjes draait – ik vermoed van het type uptempo en eerder matig geschikt voor senioren – en dat hij iets met Love Island te doen had, maar geen mens die me precies kan vertellen wat. Ik heb hem inderdaad meerdere keren verkleed als piloot en omgeven door vrouwelijk schoon aan de securitypoortjes op een luchthaven zien staan, maar verder dan die teaser ben ik helaas niet geraakt.

Viktor heeft iets aandoenlijks. Het is alsof zijn lijf te groot lijkt voor de jongen die erin schuilt. Houterig beweegt hij zich in Dancing with the Stars over de dansvloer en iedere week lijkt hij te hopen uit zijn lijden verlost te worden, maar vooralsnog blijft hij volharden in de race. Al vier bekende Vlamingen en hun danspartners zijn moeten gaan, maar Viktor Verhulst blijft immer recht staan.

Blinde paniek

Afgaand op zijn lichaamstaal lijkt hij er dan wel weinig lol aan te beleven, voor het programma is hij een zegen. Hij heeft de looks. Hij heeft de vader. Een vader die trouwens ook niet met elastieken in de benen geboren lijkt te zijn en die ongegeneerd meeleeft met het zweet van zijn zoon: dat zien de mensen graag en het aardig meegenomen entertainmentgehalte buiten beschouwing gelaten is die band ook in het echte leven herkenbaar en gewoon schoon te noemen. Maar Viktor, bekende Vlaming omdat zijn vader dat is – hij is trouwens niet de enige in deze editie in die positie: Julie Vermeire, bekend van Jacques Vermeire, zit in hetzelfde schuitje – doet iets waardoor hij minder van zijn vader wordt en meer van zichzelf.

Wanneer de choreograaf de groep van overgebleven BV’s en hun danspartners meedeelt dat er een groepsdans en dito repetitie zit aan te komen en dat ze al hun speelsheid, vrolijkheid en snelheid in een jive mogen tentoonspreiden, breekt bij Viktor het angstzweet uit. “Net al die dingen die ik niet heb”, murmelt hij van ergens achteraan in de groep. Hij probeert het te laten klinken als een luchtige opmerking, maar zijn ogen en lijf verraden blinde paniek voor een aangekondigd publiekelijk sterven. Alvast de eerste verontrustende tekenen van verlamming treden op.

Die toestand zet zich ook door in zijn performance tijdens de liveshow. Nee, echt goed danst hij niet. Weer niet. Maar hij doet het wél. Op karakter en vol in zijn kwetsbaarheid. Als deze jongen een man wordt, boer let op uw ganzen.