De olifanten stierven in Hwange National Park, de meeste van hen in de buurt van opgedroogde waterputten.
Volledig scherm
De olifanten stierven in Hwange National Park, de meeste van hen in de buurt van opgedroogde waterputten. © AP

Al 55 olifanten gestorven op 2 maanden tijd door aanhoudende droogte in Zimbabwe

Volgens Zimbabwaanse ambtenaren zijn er op amper twee maanden tijd minstens 55 olifanten van het Hwange National Park gestorven door de droogte. 

4 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    In Kenia sterven ze ook als vliegen door de droogte, volgens parkwachters die een 8-12 weken terug berichten zou bijna 28% van het wildleven door de droogte gestorven zijn in het nationaal park
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Ik dacht dat via onze bijdragen in de tijd aan de ngo’s , er waterputten werden geboord, waarom spreken ze die niet aan en geven de dieren drinken?
  • Nicole Vogelaere

    5 jaar geleden
    Die droogte bestaat daar al eeuwig daarom migreren deze dieren in Afrika over het continent. Was het niet dat ze nu allemaal in reservaten leven en hun natuurlijke migratie niet meer kunnen navolgen aan de grenzen van hekken. De groepsoudste olifanten die de eeuwenoude routes naar vers grasland en regen blind konden navigeren zijn reeds uitgemoord zodat deze routes nu verloren zijn gegaan voor het nageslacht. Enkel de mens dus en niet de droogte zijn hier de verantwoordelijke!!
  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    En de overlevenden hebben weer jagers of stropers(Wat voor mij gelijk is)te duchten.Jagers zijn eigenlijk stropers met een toestemming en geld,.