Waals minister van Leefmilieu Philippe Henry (Ecolo).
Volledig scherm
Waals minister van Leefmilieu Philippe Henry (Ecolo). © BELGA

Wallonië sluit verkoop van CO2-kredieten aan Vlaanderen niet uit

Als Vlaanderen haar doelstellingen op het vlak van CO2-reductie niet haalt, kan het CO2-uitstootkredieten overkopen van Wallonië. Dat heeft Waals minister van Leefmilieu Philippe Henry (Ecolo) gezegd in het Waals parlement. 

33 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    We mogen al blij zijn dat we niet gesplitst zijn. Want anders was de vereiste CO² inspanning voor ons enkel Vlaamse land nog veel groter. En de Walen zouden ook nog flink kunnen door rekenen voor hun drinkwater. Zeker nu de grondwaterstand in Vlaanderen steeds lager wordt. Als de zeespiegelstijging zich door zet wonen Vlamingen in de volgende eeuw misschien wel in Wallonië en wordt de taalgrens het strand.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Mocht het u nog niet opgevallen zijn lucht kwaliteitskaart van België stopt aan de grens met Wallonië , mestactieplannen enkel in Vlaanderen, waterkwaliteit gemeten in lager gelegen Vlaanderen Zelfs wolven lopen enkel in de Vlaamse stadsparken los en bizar niet in de Waalse bossen.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Goed we gaan het inhouden op de transfer naar Wallonië.
  • Stephan Persoons

    5 jaar geleden
    Gewoon het feit dat je "CO2-krediet" kan (ver)kopen toont aan dat dit niets te maken heeft met milieu of klimaat.
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Zo zie je maar hoe ze van het land houden nietwaar? Puur geldgewin in het Zuiden, alles is te koop voor hen, zelfs hun moeder als het moet. Bah! Hopelijk krijgen ze niets meer...