Van Aert en zijn vrouw Sarah De Bie in de rechtzaal.
Volledig scherm
Van Aert en zijn vrouw Sarah De Bie in de rechtzaal. © Photo News

Nuyens vraagt ruim miljoen van Van Aert na contractbreuk, vonnis volgt op 26 november

WielrennenDe arbeidsrechtbank van Mechelen oordeelt op 26 november of de contractbreuk van Wout van Aert bij het team van Nick Nuyens terecht is geweest. Rudi Desmet, de advocaat van Nuyens, hield zonet zijn pleidooi en vraagt een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro van de renner. Maar volgens de verdediging verbrak Van Aert zijn contract wel degelijk “om dwingende redenen”. Van Aert (zie video hieronder): “Ik hoop dat de waarheid aan het licht komt.”

56 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Wout had contract met Veranda Willems. Wel die ploeg bestaat niet meer en bij Roompot was Nuyens ook maar werknemer en genen baas. Had eigenlijk niks te zeggen bij Roompot , dus ook niet over Wout. Al wie met Nuyens heeft gekoerst weet wat voor sluwe vos dit is en enkel wil geld verdienen op het zweet van een ander.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Was het een team van Nick Nuyens. Of was Nuyens ook maar in dienst van dat team. En komt het dan Nuyens toe om eisen te stellen?
  • Pat Debal

    4 jaar geleden
    Van Aert moet ervoor boeten heeft het contract na te leven zou nog een schorsing erboven op moeten krijgen
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Opzeggen van een contract van tijdelijke aard door de werknemer is mogelijk.De werkgever heeft dan recht op het loon dat de werknemer nog tegoed had.Indien de werkgever meent dat hij schade geleden heeft kan hij een schadevergoeding vragen.Indien deze buitensporig hoog is wat hier zeker het geval is zal deze door de rechter getemperd worden.Zo staat het in wet en hoogstwaarschijnlijk zal het zo gebeuren.
  • Peeters Francis

    4 jaar geleden
    Draai de rollen om, Wout kan niet naar een andere ploeg en Nuyens betaald zijn rennen die een contrack heeft niet meer, hoeveel zou Wout dan zelf eisen ?.