In de Kamer tekent zich een meerderheid af om de termijn voor abortus op te trekken naar 18 weken.
Volledig scherm
In de Kamer tekent zich een meerderheid af om de termijn voor abortus op te trekken naar 18 weken. © BELGA

Meerderheid in de maak om termijn voor abortus op te trekken naar 18 weken

Er lijkt een parlementaire meerderheid in de maak om de termijn waarbinnen iemand een abortus kan laten uitvoeren op te trekken van 12 naar 18 weken. Verschillende partijen dienden al wetsvoorstellen in die zin in.

8 reacties

  • Jos Vercammen

    5 jaar geleden
    Persoonlijk vind ik dat abortus een noodoplossing moet blijven en geen surrogaat mag worden voor geboortebeperking. Anderzijds is het zo dat in het buurland, dat het voor iedereen gemakkelijk bereikbaars is, met name Nederland, probleemloos kan tot 24 weken. Dus wie in België niet "gediend geraakt", trekt dus naar onze noorderburen. De termijn op 18 weken brengen, heeft dan ook volgens mij weinig zin.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Wanneer wordt een foetus een mens? Dit moet door wetenschappers bepaald worden en niet door politici.
  • Dorien Daems

    5 jaar geleden
    Schandalig!!
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik ben tegen. Een vrouw die zich niet afvraagt waarom ze geen menstruatie heeft en dat opklaart met een predictor test, daar scheelt iets aan. Op 24 weken is een foetus al levensvatbaar. Op 18 weken is het geen celdeling meer! In feite wordt er dus een groen licht gegeven aan slordigheid en gemakzucht van sommige vrouwen. Wat een regering!
  • Marc Baert

    5 jaar geleden
    Ik Ben niet tegen abortus wanneer dit kwetsbare nieuwe leventje op tijd voor serieuze reden handicap of verkrachting word beëindigd . De tijd optrekken naar 18 maanden is egoïstes En harteloos . Waar zal dit eindigen.