© AP

Donald Trump verkozen tot ‘Person of the Year’

Donald Trump is door het tijdschrift Time verkozen tot ‘Person of the Year’. Hij haalde het onder meer voor Hillary Clinton, Mark Zuckerberg en Beyoncé.

“We hebben voor de 90ste keer een persoon gekozen die het meeste invloed - goede of slechte - had op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar”, staat te lezen op de website van Time. “De vraag blijft: wat is het dit jaar? Goed of slecht? De uitdaging voor Donald Trump is hoe verdeeld het land op die vraag antwoordt.”

Het Amerikaanse magazine publiceerde enkele dagen geleden een shortlist met tien kanshebbers op de titel. Het ging om Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, president-elect Donald Trump, zangeres Beyoncé, Democratische presidentskandidate Hillary Clinton, Russische president Vladimir Poetin, The Flint-klokkenluiders (een groep inwoners en een professor uit Michigan die een drinkwaterschandaal in Flint op de kaart zetten), UKIP-partijleider Nigel Farage, turnster Simone Biles, de Indiase minister-president Narendra Modi, CRISPR-wetenschappers (een team wetenschappers die een methode ontwikkelden waarbij DNA gemodificeerd kan worden) en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Donald Trump volgt de Duitse bondskanselier Angela Merkel op als ‘Person of the Year’. In 2014 ging de eer naar de ebola-hulpverleners.

© Time

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER