Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

"Een op de vijf Belgen kan rekening gezondheidszorg niet betalen"

Terwijl in 2008 nog maar 1,4 procent van de laagste inkomens aangaf niet aan de nodige zorg te raken, loopt dit cijfer in 2016 op tot 7,9 procent. Dat blijkt uit een recent rapport van de Europese Commissie. Dokters van de Wereld grijpt de cijfers aan om een campagne te starten die de aandacht vestigt op de groeiende zorgkloof en zorguitstel in ons land.

31 reacties

  • benny mange

    4 jaar geleden
    Heb gisteren ne tand laten trekken in spanje, 150 euro en moer er nog ene laten trekken
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Eric Loyens, niet mee eens. 1. Als ik geen extra steun behoef van de gemeenschap, dan heeft die gemeenschap ook geen zaken met wat ik bezit. - 2 Bovendien: hoe kun je een geloofwaardig vermogenskadaster aanleggen? Als ik met wit geld 10 kilo goud koop of een schilderij van 1 miljoen, staat het vrij om ermee te doen wat ik wil (weggeven, uitgeleend, laten pikken, opstoken, niet meer weten waar ik het gestoken heb, met vuilkar meegeven,...)
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Leo peeters een vermogenskadaster en men weet van IEDEREEN wat ze bezitten en waar zo nooit een euro hebben op betaald en zo heb je plots een overschot op de begroting ipv een put
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    De heersende armoede kan (sterk) teruggedrongen worden. Daarvoor moeten we niet de linkse toer op, maar de rechtse. De grondgedachte: wie van de overheid EXTRA steun wil (ik spreek dus niet over werkloosheids- of invaliditeitsuitkering) voor o.a. eten, onkosten schoolbenodigdheden, dokterskosten, enzovoort, zal een stukje privacy moeten inleveren: wat je bezit, en wat je uitgeeft moet door diezelfde overheid traceerbaar zijn, en waarom niet?
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    “We zien dat de Belg veel zorg uit eigen zak betaalt”,en níet alleen zorg, álles waarvoor wij belastingen betalen moeten we steeds meer zélf bekostigen!De hoogste belastingdruk en het minst ervoor terugkrijgen,zelfs de pensioenen liggen het laagste! nva en co kunnen tevreden zijn, dit is hun verwezenlijking en bedoeling maar de boemerang is al op de terugweg,boontje komt om zn loontje, onvermijdelijk.