Belga/VTM NiEUWS
Volledig scherm
© Belga/VTM NiEUWS

Vlaams Belang dient wetsvoorstel in: na drie maanden zonder regering automatisch nieuwe verkiezingen

BinnenlandHet Vlaams Belang is van plan om dinsdag een opmerkelijk wetsvoorstel in te dienen. De partij wil dat er automatisch nieuwe verkiezingen zouden komen als er drie maanden na de stembusslag nog altijd geen regering is.

160 reacties

  • Andre TOUJOUR

    4 jaar geleden
    Drie maanden lijkt heel kort maar binnen de zes maanden lijkt een redelijke termijn. In België lukt een nationale regering niet meer door de tegenstelling tussen Vlamingen en Franstaligen. Confederalisme is de enige oplossing !
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Een heel goed voorstel.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Een democratischer voorstel is nauwelijks denkbaar. De postjespakkers van N-VA zullen het er uiteraard niet mee eens zijn, en De Wever zal alweer zijn dubbele tong moeten roeren. --@Danielle Duym, wat kost het om géén regering op de been te krijgen waardoor je alle buitenlandse investeerders afschrikt?
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Over de termijn kan men discussiëren maar op zich een goed idee. Uiteraard zullen de onderhandelende partijen stemmen verliezen en de anderen winnen. Maar die verliezende partijen (uitgenomen OVLD) zullen nadien nog minder bereidheid tonen om een regering te vormen en zeker niet met VB.
  • Luc Ver Eecke

    5 jaar geleden
    Juist heel juist , maar het gaat hem om hun eigen en niet om de gewone man in de straat ! Dus zal het niets zijn in deze geweldige democratie die dit zeker niet is hier . Kijk naar de verkiezingsuitslagen en zo democratisch zijn ze hier .