Groen licht voor sociaal woonproject ondanks protest buurt

© fvv

De plannen voor een sociaal nieuwbouwproject aan het Biezenparkje gaan door. Buurtbewoners protesteerden maar de Stad gaf groen licht.

Tuly Salumu

In de Brugse Poort komen 22 sociale woningen op een braakliggend terrein tussen de Rooigemlaan en het Biezenstuk. De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent steekt zo’n drie miljoen euro in het project met dertien appartementen en negen huizen.

Maar dat is niet naar de zin van de bewoners van de wijk. Ze vrezen extra parkeerdruk, het verdwijnen van groen en een negatieve impact op de leefbaarheid. Er werden liefst 67 bezwaarschriften ingediend.

LEES OOK: Brugse Poort verzet zich tegen komst van sociale woningen naast park

Toch zette de stad onlangs het licht op groen. De nood aan sociale woningen in Gent is hoog. “Bovendien hebben we op alle bekommernissen een antwoord kunnen bieden”, zegt schepen van Stedenbouw Filip Watteeuw. “22 woningen op een perceel van 3.000 vierkante meter valt te verantwoorden qua densiteit. Het verloederd perceel wordt opgewaardeerd en het buurtpark uitgebreid.” De werken starten in juli 2020 en moeten tegen februari 2022 zijn afgerond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen