Tarte tatin met een twist: Loïc maakt versie met witloof
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij tarte tatin met witloof.
INGREDIËNTEN
4 stronken grondwitloof
2el rietsuiker
verse tijm
1 sjalot
verse bieslook
100g roomkaas
1 citroen
bladerdeeg
1 ei
1tl witte wijnazijn
150g rauwe ham
BEREIDING
1. Bewaar de buitenste bladen voor de salade.
2. Snijd de rest van het witloof in kwartjes.
3. Stoof aan in boter.
4. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
5. Voeg 2el suiker toe.
6. Snijd verse tijm fijn en voeg toe.
7. Laat het witloof uitlekken op keukenpapier.
8. Voeg water toe aan de karamel.
9. Smeer de ovenschotel in met de karamel en vul die met witloof.
10. Snijd een bladerdeeg en leg het op het witloof.
11. Meng een eidooier met de karamel.
12. Strijk het bladerdeeg ermee in.
13. Laat 20min bakken in een over op 180°C.
14. Snijd een sjalot fijn.
15. Snijd tijm en bieslook fijn.
16. Voeg toe aan de roomkaas.
17. Kruid af met peper en zout.
18. Voeg zeste en sap van een citroen toe.
19. Doe de kruidenkaas in een spuitzak.
20. Snijd het witloof in slierten.
21. Voeg olijfolie, peper en zout toe.
22. Werk af met 1tl witte wijnazijn.
23. Draai de ovenschotel om op een bord.
24. Werk de tarte tatin af met verse tijm.
25. Werk de salade af met kruidenkaas en rauwe ham.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Gouden Giro2
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
Zaterdag is het eindelijk zover: dan gaat de Ronde van Italië van start. Onze analist Michel Wuyts kijkt ook nu weer in zijn glazen bol. Ben jij het eens met Wuyts of denk je er helemaal anders over? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Giro en maak kans op 5.000 euro cash en nog heel wat andere prachtige prijzen dankzij HLN. -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer