Juncker gaf deze voormiddag zijn mogelijk laatste speech als Europees Commissievoorzitter in het parlement.
Volledig scherm
Juncker gaf deze voormiddag zijn mogelijk laatste speech als Europees Commissievoorzitter in het parlement. © Hollandse Hoogte / EPA

Juncker betreurt "tijdsverspilling" als gevolg van aanslepende brexit-saga

In wat mogelijk zijn laatste toespraak was in het Europees Parlement, heeft Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker  nogmaals zijn spijt over het aanslepende brexit-proces uitgedrukt. "Het was tijdens dit mandaat pijnlijk om zoveel tijd aan de brexit te moeten spenderen, terwijl ik niets anders voor ogen had dan de manier waarop de Europese Unie beter kan doen voor zijn burgers", zei hij in Straatsburg. De afhandeling van de brexit was volgens Juncker "verspilde tijd en verspilde energie".

1 reactie

  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Tja, zo heb je altijd gelijk natuurlijk altijd een ander zijn schuld. De hele Europese huishouding hangt met plak en spuug aan elkaar en de leiders zijn compleet besluiteloos wegens schrik voor tegenvallende verkiezingen. Hierdoor is Europa verworden tot een kolossale bureaucratie waar de burger helemaal niets meer in te zeggen heeft. Dan nog speechen over democratie, je moet het maar durven.