Onder meer bij Punch Powertrain in Sint-Truiden was er het voorbije jaar economische werkloosheid. In augustus ging het bedrijf over tot het schrappen van banen.
Volledig scherm
Onder meer bij Punch Powertrain in Sint-Truiden was er het voorbije jaar economische werkloosheid. In augustus ging het bedrijf over tot het schrappen van banen. © Photo News

Tijdelijke werkloosheid bij arbeiders piekt door vertragende economie

EconomieDe tijdelijke economische werkloosheid bij de Belgische arbeiders is in het derde kwartaal opgelopen tot 0,65 procent van de arbeidsdagen. Met dat niveau staat de economische werkloosheid op het hoogste percentage van de voorbije vier jaar, zo becijferde HR-bedrijf Acerta. De oorzaak schuilt in de groeivertraging van de Belgische economie.

3 reacties

  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Alles moet veel te snel gaan. Men wil zo snel mogelijk een pak geld verdienen. Nadien volgt tijdelijke werkloosheid en daarna kans op ontslag.Juist of niet?
  • Alec Verbruggen

    5 jaar geleden
    Niet enkel de belgische economie vertraagd, het bare beleid van de neoliberalen in europa werpt zijn vruchten af.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    een ding mag duidelijk zijn : het is niet door bedrijven allerhande subsidies en cadeaus te geven dat er meer werk gecreeerd wordt, enkel de CEOs en bestuursleden worden er beter van. En de lonen stegen ook al amper