Witte mars voor tiener die door politie werd aangereden in Brussel

© ISOPIX

Zondag vindt in Brussel een witte mars plaats ter ere van Mehdi, de 17-jarige jongen die op 20 augustus werd aangereden door de Brusselse politie en om het leven kwam. Dat meldt de familie van de jongeman, die erop aandringt dat de mars geweldloos zou verlopen. De mars vertrekt om 14.00 uur aan het de Brouckèreplein en wordt om 18.00 uur afgesloten op het Albertinaplein met verschillende toespraken.

“Mijn broer was jong en onschuldig” zegt Ayoub Bouda, de oudere broer van Mehdi. “We willen niet dat zijn dood beschouwd wordt als een simpel fait divers. Mehdi is op een brutale manier om het leven gekomen en we willen de waarheid kennen over zijn dood. Tot nu toe hebben we geen uitleg gekregen. We willen gerechtigheid voor hem, hij is veel te vroeg vertrokken en verdiende dit niet. Heel wat mensen worden voor zware feiten veroordeeld zonder dat ze gedood worden. Het is onrechtvaardig dat Mehdi wel gedood werd, opzettelijk of niet.”

De jongeman kwam om het leven in de nacht van 20 op 21 augustus. Volgens het parket was de Brusselse politie die avond bezig met een controleactie op de Kunstberg en wou ze Mehdi daarbij controleren. De jongeman zou op de vlucht geslagen zijn, via de Ravensteinstraat en de Ravensteingalerij. Toen hij vervolgens Kantersteen wou oversteken, werd hij aangereden door een voertuig van de anti-agressiebrigade dat op weg was naar een andere interventie.

Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend en de familie heeft zich burgerlijke partij gesteld. In het onderzoek wordt onder meer bekeken of de anti-agressiebrigade in code 3 reed, met sirene en zwaailichten. De versies daarover lopen immers uiteen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen