ABVV/FGTB-voorzitter Robert Verteneuil  en ABVV-secretaris-generaal Miranda Ulens.
Volledig scherm
ABVV/FGTB-voorzitter Robert Verteneuil en ABVV-secretaris-generaal Miranda Ulens. © BELGA

Minimumlonen gaan voorlopig niet omhoog: VBO en andere bonden boos op ABVV

UPDATEDe minimumlonen in ons land gaan voorlopig niet omhoog. Het federaal bureau van de socialistische vakbond ABVV heeft vandaag een voorstel over een verhoging met 1,1 procent afgewezen, wegens onvoldoende.  Andere vakbonden reageren scherp op de houding van het ABVV.  “98.000 werknemers lopen tegen het einde van het jaar meer dan 100 euro mis”, zegt ACV-voorzitter Marc Leemans.

36 reacties

  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Als je de minimumlonen teveel laat stijgen vallen de brutolonen in een hogere fiscale schijf en hou je er netto minder aan over. Fiscaal systeem opgesteld door de socialisten in het verleden . Gewoon minder belastingen heffen door minder ambtenaren, uitkeringen rechtstreeks ,besparen in de sociale zekerheid en vakbonden ook belasten.
  • hugo de smet

    5 jaar geleden
    De vakbonden spelen onder één hoedje met de werkgevers want met hun aan het stuur moeten we met z'n allen langer, harder en voor hetzelfde inkomen werken en dit terwijl de prijzen van goederen blijven stijgen. Er zijn géén recente overwinningen van vakbonden meer. Ze boycotten liever hun eigen stakingen en demonstraties door hun leden te verbieden om mee te gaan na afspraken met de baas. Dezelfde politieke partijen die de prijzen verhogen trekken aan de touwtjes bij de vakbonden.
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Het vbo wil langs deze weg een loskoppeling van de ontslag vergoedingen maw 1€ geven en er 5 afpakken
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Zoals altijd, veel, heel veel geleuter om niets, een aalmoes gebakken in lucht.
  • Jens Vranckx

    5 jaar geleden
    1,1% is dan ook niks. Tegen dat je alle belastingen er van haalt is er meer weg dan je krijgt, want je kreeg meer inkomen, dus meer belastingen.