De elektronische kaart (beeld) moet gescand worden. Reizigers zien zo hoeveel ritten er nog op staan. Het papieren magneetkaartje verdwijnt en is na maart 2020 niet meer bruikbaar.
Volledig scherm
De elektronische kaart (beeld) moet gescand worden. Reizigers zien zo hoeveel ritten er nog op staan. Het papieren magneetkaartje verdwijnt en is na maart 2020 niet meer bruikbaar. © De Lijn

De Lijn vervangt magneetkaarten door elektronische wegwerpkaart

De Lijn zwaait de papieren magneetkaart uit. Vanaf april volgend jaar zullen reizigers van De Lijn de klassieke magneetkaartjes niet meer kunnen gebruiken op de bussen en trams. De vervoersmaatschappij stapt over op elektronische kaartjes in kunststof. Het blijven wel wegwerpkaartjes die de reiziger niet kan herladen.

77 reacties

  • Jan Vanachter

    4 jaar geleden
    Als er één plastic kaart op de openbare weg gevonden wordt zou er klacht van sluikstorten moeten neergelegd worden waaraan gevolg gegeven wordt. Hoe kan je als vervoersmaatschappij zo iets doen?
  • Albert Hendrix

    4 jaar geleden
    Overal moet het plastiek verdwijnen ,de Lijn gaat het in plastiek maken.De helft van de tijd marcheert het niet.Geen cash ? Nochtans volgens een Europese regel moet ge de mogelijkheid hebben om cash te betalen.
  • Sun Naert

    4 jaar geleden
    Totaal niet milieu vriendelijk en on menselijk manier van werken hoe gaat het zijn voor de oudere mensen of mensen die door een of ander onstandigheden geen bankaart hebben ???
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    De Lijn begrijpt het nog steeds niet goed. Ongelooflijk hoe dat bedrijf achterop hinkt met technologie en de rest van de wereld met betrekking tot deze sector. Nu gaan de straten ook nog eens vol liggen met weg werp plastiek. Leg de lijn een boete op en dat ze deze herlaadbaar maken in plaats van wegwerp rommel.
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Ik heb al ettelijke keren meegemaakt dat het niet marcheert.