Kinderen en vrouwen in het Al-Hol-vluchtelingenkamp.
Volledig scherm
Kinderen en vrouwen in het Al-Hol-vluchtelingenkamp. © AFP

Directrice Child Focus: "België moet Belgische kinderen uit Syrië terughalen”

Heidi De Pauw, algemeen directeur van Child Focus, vindt dat België de Belgische kinderen van Syriëstrijders die zich in kampen in het noordoosten van Syrië bevinden moet terughalen. "België moet doen wat het gezegd heeft", zei De Pauw vandaag op een evenement in het Europees Parlement.

39 reacties

  • Dirk Vregels

    4 jaar geleden
    Deze directrice zet hiermee Child Focus wel in een erg slecht daglicht wetende dat het grootste deel van de bevolking hier sterk op tegen is. Zij gaat duidelijk haar boekje te buiten daar dit niet tot de aktiviteiten van Child Focus behoren.
  • Don Tessers

    4 jaar geleden
    Nog eentje die van een andere planeet komt en de realistische gevolgen niet wilt zien.
  • Emile De Smedt

    4 jaar geleden
    Als kind verdwijnt of misbruikt mag madam Heidi er alles aan doen om te redden wat kan.Als de madam zich geroepen voelt om kinderen van IS strijders(pardon)moordenaars onder hoede te nemen op kosten van gaat ze flagrant in de fout.Stuurt beweging in richting van politiek misbruik en uitbuiting.Zij en medestanders verlagen zich tot vorm van chantage.
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Belgie moet niets! Die hebben zelfs geen papieren en zijn dus géén Belgen. Child focus moet zich buiten de politiek houden.
  • Denis Stock

    4 jaar geleden
    Zijn die kinderen vermist?