AP
Volledig scherm
© AP

“Middel tegen Alzheimer binnen half jaar op de markt”

Het biotechnologisch bedrijf Biogen wil bij de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA goedkeuring vragen voor een middel tegen de ziekte van Alzheimer. Vanuit de medische wereld en door beleggers wordt verheugd op de stap gereageerd, omdat veel farmaceuten de zoektocht naar een een goed medicijn voor het afremmen van Alzheimer eigenlijk al hadden opgegeven.

19 reacties

  • Monique Quirynen

    4 jaar geleden
    Het is dan te hopen dat het voor iedereen betaalbaar is
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Recente Japanse studie toont dat transvetten in voeding het risico op Alzheimer met 75% vergroot. Sterk het ontwikkelen van diabetes en vasculaire aandoeningen bevordert. In 2015 verboden in de VS. Maar onder druk van de voedingsindustrie steeds meer uitzonderingen toegestaan. Meeste landen niet verboden. Komen voor in zoet gebak, koekjes, diepvries pizza, brood - ook bij je bakker vaak -, koffiekoeken, industrieel bereid voedsel, zelfs margarine en koffieroom. Pak de oorzaak aan.
  • Berthie Gijsen

    4 jaar geleden
    Ik geloof die pharma bedrijven niet.Ze zeggen van alles om hun aandelen te laten stijgen.Veel bedrog in die sector.
  • Karin Verhelst

    4 jaar geleden
    Zo erg dementie, zeker als het start bij 55 jarige, dit zowel voor patiënt, kinderen en partner. Deze mensen staan voor 100% in de kou en kunnen maandelijks 2000€ ophoesten voor zorgcentrum en nog meer voor medicijnen, kleding, verzorging etc... Beter iemand vermoorden en gratis in psychiatrie te zitten i.p.v. tussen 85 jarigen en er dik moeten voor betalen. Ben zo ontgoocheld in dit land waar we ieder al 40 jaar van ons leven full time gewerkt hebben en dat weldra voor een pensioen van 1260€
  • Spike Björk

    4 jaar geleden
    Onze Magie heeft juist gezegd dat ze stoppen met de medicijnen terug te betalen omdat ze niet werkten. En nu?