Atlete Marieke ‘Wielemie’ Vervoort op 40-jarige leeftijd overleden

Atlete Marieke Vervoort, beter bekend als Wielemie, is overleden, dat meldt de Stad Diest op Twitter. De rolstoelatlete leed aan een ongeneeslijke spieraandoening. Volgens VRT heeft de Paralympiër voor euthanasie gekozen.

adm

LEES OOK. Marieke ‘Wielemie’ Vervoort is uitgeschreeuwd: portret van de rolstoelatlete die heel Vlaanderen inspireerde (+)

“Marieke Vervoort, ons ‘Wielemie’, is vanavond overleden. Onze oprechte deelneming voor haar vrienden en familie”, aldus de Stad Diest op Twitter. Er is een rouwregister geopend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bijnaam Wielemie kreeg ze nadat ze tweemaal deelnam aan Paralympische Spelen. Ze won er verschillende medailles. Enkele weken geleden nog reed ze samen met racepiloot Niels Lagrange in een Lamborghini op het circuit van Zolder. “Er zijn heel veel dromen die ik heb kunnen waarmaken. Dit was de laatste”, zei ze toen. Toen gaf ze ook aan dat ze haar euthanasie aan het regelen was.

LEES MEER. Marieke Vervoort vervult laatste wens op Circuit van Zolder: “Dit was mijn laatste droom”

Vervoort werd 40 jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen