Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Baert Marc

Wooncrisis vluchtelingen erger met de dag

OCMW's signaleren dat het alsmaar moeilijker wordt om in een paar maanden tijd een woning te vinden voor erkende vluchtelingen. Dat schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen vandaag.

62 reacties

  • Liselotte Huylebroeck

    5 jaar geleden
    dat is logisch, indien een huis met 5 slaapkamers, garage en tuin voor hen maar 400€ waard is ... en wanneer alles vernield is, blijf je met de kosten zitten ... waarbij het gerecht hen nog eens alle voordeel geeft. Dus waarom zouden wij dan heel ons leven moeten werken en ook nog eens voor alles opdraaien ...
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Mijn zus, een Belg en geen vluchteling, die ook al jaren werkt en belasting betaalt, wacht al 7 jaar op een woning. Doe daar eerst wat aan.
  • julien de meulder

    5 jaar geleden
    wanneer gaan ze onze mensen eens helpen die op straat leven is niet belangrijk genoeg waarschijnlijk
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Dit lijkt mij logisch te zijn: hoe meer vluchtelingen er naar hier komen, hoe meer woningen er nodig zijn. Hoe meer krotwoningen, hoe minder kan op een woning, krot of niet. Ach ja, het ligt natuurlijk weer bij de xenofobe huiseigenaar dat die asielzoekers geen huisvesting vinden. Wat dacht je?
  • Erik De Smet

    5 jaar geleden
    Het probleem van de vluchtelingen of asiel(geluk)zoekers moet men nu niet gaan doorschuiven naar de mensen die een woning verhuren. Het is normaal dat mensen hun eigendom waar ze heel hun leven voor gewerkt hebben, willen beschermen. Dat is geen xenofobie of discriminatie maar gezond verstand. Als leefloner krijg je nergens een lening bij de bank, daar waar het geld zit, en dit vanwege het verhoogd risico op onvoldoende waarborgen maar mensen moeten hun spaarpot wel op het spel zetten.Schandalig