Vechtende Hasseltse cafébaas en minnares moeten cursus volgen

De Hasseltse strafrechter heeft woensdag een 53-jarige Hasseltse cafébaas veroordeeld tot 5 maanden met uitstel. Om daarvan te kunnen genieten moet hij een cursus agressiebeheersing volgen.

GeHo

De vijftiger leerde de vrouw in zijn zaak in Hasselt-centrum kennen. Ondanks dat hij een partner had en het haar vertelde, begonnen de twee een relatie. Twee jaar later zat de mot er in met een proces voor de correctionele rechtbank tot gevolg. De man moest zich verantwoorden voor vier vechtpartijen met de vrouw. De rechter achtte hem maar aan één ervan schuldig, in februari 2015. Bij deze knokpartij was een getuige en bij de andere niet waardoor er een gebrek aan objectieve bewijzen was.

Hij moet de vrouw een vergoeding van 740 euro betalen nadat ze eerst 15.000 euro gevraagd had. Het slachtoffer claimde onder meer dat de man een gouden armband verloren had doen gaan en haar bontjas scheurde. Onvoldoende bewijs, aldus de rechter.

De 48-jarige minnares stond ook terecht en gaat naar huis met 6 maanden met uitstel. Hier eveneens een voorwaarde: het volgen van een cursus slachtoffer in beeld. Ze is schuldig bevonden aan belaging omdat ze naar de zwangere vrouw van de cafébaas tussen februari en april 2015 ruim 500 berichten verstuurde. Aan de cafébaas en zijn echtgenote, die nog altijd samen zijn, moet ze 1.911 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer