Kristof Calvo (Groen)
Volledig scherm
Kristof Calvo (Groen) © Photonews

Kristof Calvo (Groen): “Confederalisme lijkt op brexit: onduidelijk en chaos”

Kamerfractieleider Kristof Calvo (Groen) wil dat snel duidelijk wordt of de paars-gele piste voor de vorming van een federale regering kans op slagen heeft. Zo niet, dan is er nog een tweede mogelijke weg om een regering te vormen, namelijk paars-groen, verklaarde Calvo in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Hij waarschuwt meteen dat paars-geel niet hoeft te rekenen op de groenen voor een communautair verhaal.

22 reacties

  • Heidi Werbrouck

    4 jaar geleden
    Onduidelijk en chaos, hij heeft het zeker over zijn tussenkomsten in het parlement.
  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Juist de hoogste prioriteit is de afbouw van de Belgische schulden, want we staan nr3 met de grootste staatschuld per inwoner. Een grote besparing zou zijn de parlementairs tot 1/3 worden herleid van het huidige aantal, er is geen enkel land die per 1000 inwoners zoveel parlementairs hebben als ons land. Schaf de senaat af etc dus directe besparingen nu, maar doen is wat anders.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Hier komt die “schreeuwlelijk ” er weer aan. Jullie mogen op jullie kop gaan staan, maar uiteindelijk zullen jullie dit niet kunnen tegenhouden. Meer en meer stemmen gaan er hier voor op bij het Vlaamse volk.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Alle regeringspartijen hebben verloren bij de verkiezingen en groen heeft gewonnen. Toch meent de heer Lachaert (OVLD) dat ecolo zijn programma moet verbranden en dat de federale regering moet voortgaan op dezelfde weg als de vorige.
  • Pierre Vanden Meersschaut

    4 jaar geleden
    Wat Calvo en velen met hem ontgaat is dat zoals België nu geregeerd wordt er ook chaos heerst, en niet zo weinig. Scheiden of een confederaal model zal op zijn minst op termijn de oplossing blijken. Zoals het er nu aan toe gaat is geen optie.