De rest van de wereld staat niet stil, waarschuwt Mark Zuckerberg.
Volledig scherm
De rest van de wereld staat niet stil, waarschuwt Mark Zuckerberg. © REUTERS

Zuckerberg: “Libra wordt pas gelanceerd als Verenigde Staten licht op groen zetten”

Mark Zuckerberg belooft dat Facebook zijn eigen cryptomunt, de libra, pas lanceert als de autoriteiten in de Verenigde Staten daar toestemming voor geven. Tegelijkertijd verdedigt de topman van het socialemediabedrijf het belang van het controversiële project voor de Amerikanen. Die zouden achteropraken bij China als er niet op tijd vernieuwd wordt.

4 reacties

  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Zuckerberg dekt zich al in. Libra zal er niet komen, tenzij de prive crypto sleutels aan de regulators worden gegeven. De regulators willen financieel instabiliteit voorkomen? Ik kan enkel vaststellen dat er de laatste 40 jaar na het afkoppelen van goud er nog nooit zoveel schulden en instabiliteit zijn ontstaan.
  • Hans Mannaerts

    5 jaar geleden
    Want die Amerikaanse overheid is natuurlijk de beslissingsmacht voor waar ook ter wereld. Als FB de Libra in Europa wil lanceren lijkt het mij dat ze toch ook overeenstemming met de overheid hier moeten zoeken, en niet met die in de VS.
  • Baldr VanHoek

    5 jaar geleden
    Hertekening van monetaire munten in de wereld. Het zal het begin inluiden van een recessie in voor- of najaar 2020 met uitdieping van een periode die een economische depressie. Technologie ontwikkelingen zullen vanuit deze sector met blokchaintrechnologie sommige overheden controle over schulden revaloriseren. Doet zij dit niet zal dit nog meer verduidelijken dat de verlichtingsperiode en het instituut Natie voorbij is.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Subtiele, sluwe, ''juiste knopjes drukkende'', top commerciele globale politieker, super wereld media magnaat en Master-opinie ''influencer'', die Mr Mark Zuckerberg. Na Mr Xi Liping, en misschien Mr Vladimnir Putin, de machtigste (op toneel staande) leider ter wereld. (zij in de coulissen niet inbegrepen)