Brouwerij Kasteelbier geëvacueerd na ammoniaklek, productie ligt stil

© gsd

Brouwerij Van Honsebrouck in Emelgem, bij Izegem, is woensdag kort na de middag volledig geëvacueerd na een ammoniaklek. De productie ligt voorlopig stil.

Geoffrey Sabbe

Het lek in de brouwerij dat onder meer het bekende Kasteelbier maakt, ontstond in een technische ruimte waar de ammoniak wordt afgekoeld. Het goedje dient om het bier af te koelen.

Het alarmsysteem trad in werking waarna het bedrijf uit voorzorg besliste om alle personeel te evacueren. Ook de gasten die in het restaurant van de brouwerij aan het eten waren, moesten naar buiten. In totaal ging het om een 120-tal personen.

De brandweer kwam ter plaatse en even werd het rampenplan afgekondigd, maar veel gevaar bleek er niet te zijn. Door te ventileren konden de hulpdiensten voorkomen dat het sterk ruikende gas zich verder verspreidde.

Een deel van het personeel kon snel weer aan de slag. De productafdeling ligt voorlopig nog stil. De gasten die aan het eten waren, hoefden niet te betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen