© Jef Gabriels

Broeder Cyriellaan in Boxbergheide

Nogal wat inwoners van Boxbergheide waren verrast toen de Landwaartslaan woensdagmorgen een nieuwe naam bleek te hebben: de broeder Cyriellaan. Achteraf bleek het te gaan om een tijdelijke actie in het kader van 11.11.11.

Jef Gabriels

Broeder Cyriel is de man die op zijn vijftigste bij de broeders in Bokrijk vertrok om in het Noorden van Rwanda zijn levenswerk te realiseren, een geweldig landbouwproject op de terrassen van de vele heuvels. Hij is een van de Changemakers die door 11.11.11. tot voorbeeld worden genomen, een van de mensen die onze wereld een stukje ten goede veranderden. Je vindt zijn 'pagina' overigens op de website van 11.11.11. op volgende plek: https://changemakers.11.be/changemaker/43/BroederCyriel.

Ook in Genk werd broeder Cyriel opgenomen in de galerij van 'Helden van hier'. Het Noord-Zuidcomité ontwierp over hem een bladwijzer met een korte omschrijving van zijn werk, dat overigens perfect past in twee belangrijke strategische ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, namelijk doelstelling 1 (geen armoede) en doelstelling 2 (geen honger).

In voorbereiding van de plaatselijke actie voor 11.11.11. kregen deze helden van hier tijdelijk een straat die naar hen genoemd werd. Voor Bokrijk en Boxbergheide is dat de Landwaartslaan, waarlangs broeder Cyriel destijds logeerde als hij jaarlijks enkele weken terugkeerde uit Rwanda. Langs deze 'broeder Cyriellaan' ligt ook zaal De Schalm, waar jaarlijks de Rwandadag plaats vindt. Een betere keuze van straat kon er moeilijk gemaakt worden...

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer