ANP
Volledig scherm
© ANP

Kleine meerderheid Belgen wil altijd winteruur

In de nacht van zaterdag op zondag goochelen we opnieuw met de tijd. Om 3 uur ‘s nachts wordt de klok een uur teruggedraaid en belanden we voor vijf maanden in de wintertijd. Een kleine meerderheid van de Belgen (50 procent) is bij de afschaffing van de uurwisseling trouwens voorstander van de permanente wintertijd, blijkt uit een grootschalige peiling op initiatief van ontslagnemend premier Charles Michel. 45 procent wil altijd zomertijd.

55 reacties

  • Kris Goossens

    4 jaar geleden
    Meest natuur gelijk is winteruur, dan staan we nog uur voor op de zon.
  • Redgy Van Sante

    5 jaar geleden
    Als je met de hedendaagse tijd van besparingen rekening wil houden moet je permanent de zomertijd gebruiken want het is 's avonds veel langer klaar buiten. Wat de ideale oplossing zou zijn is een half uur vooruit zetten op de wintertijd en dan is iedereen tevreden en is er geen discussie! Het is niet moeilijk maar gemakkelijk.
  • Charlie Vanderperre

    5 jaar geleden
    Vroeger was er toch geen klok !! Wat is het probleem ! Hier vandaag in zuid Spanje nog klaar tot 19,30 ! Lekker !!
  • Michael Black

    5 jaar geleden
    Tijd is relatief. De mens heeft tijd uitgevonden. Dus wij hebben ons aan 'Tijd' aangepast. Als werkende mens zou ik altijd zomertijd willen hebben om zo lang als mogelijk van de lange avonden te genieten. Als wij ons op de aarde verplaatsen passen wij ons zelfs aan een tijdverschil t.e.m. 12 uur aan. 2 dagen later heeft zich het lichaam ook weer aan deze 'Tijd' ter plaatse aangepast. Wij leven op een breedtegraad waarbij wij 4 max 5 maanden goed weer hebben. Laat deze deze daagen dan lang zijn.
  • Charles Leunens

    5 jaar geleden
    Zomeruur dwingt iedereen, maar de natuur kent geen kunstmatig zomeruur of winteruur. Met tijdsvervroeging, worden vooral kinderen en bejaarden uit hun ritme gehaald.