Zuhal Demir.
Volledig scherm
Zuhal Demir. © Photo News

Zuhal Demir (N-VA): “Huidig systeem van budgetmeters is middeleeuws”

"Het systeem van budgetmeters zoals het nu bestaat is een beetje middeleeuws." Dat heeft minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) woensdag in het Vlaams Parlement gezegd na een vraag van Hannes Anaf (sp.a).

6 reacties

  • Pat Debal

    4 jaar geleden
    Het is dat die partij wil geld innen dat zien ze graag bij de N-VA en het is nog hun eigen schuld dat alles duurder is geworden
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    De vorige Vlaamse regering (N(V)-Blabla, CD&V en OpenVLD) besliste om die "slimme meter" in te voeren terwijl het benodigde datasysteem (Atrias) nog niet werkt! Kostprijs bedraagt reeds 200 miljoen euro en dat moeten de consumenten betalen! Men verwacht ten vroegste een werkend datasysteem in 2023. Dus dank u Demir van N(V)-Blabla dat ook uw partij dit ons door de strot duwt.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Maar de digitale meter maakt het ook weeral duurder, dus hebben die mensen nog meer kosten en problemen. Waar blijft de 30% beloofde verlaging van de electriteitsprijs of de 6% BTW ipv 21 %?? Mogelijkheden genoeg, maar zover denken onze politici niet.
  • Jean-marc Geirnaert

    4 jaar geleden
    N-VA politicus opent zoals steeds haar paraplu : is de schuld van ...
  • Jan Verstrepen

    4 jaar geleden
    Met 21% BTW op basisproducten is het geen wonder en dan gaat de NVA de sociale gaan uithangen maar wel zijn zij de oorzaak van zoveel armoede in ons land. Digitale meters en wie heeft daar controle over, diegene die ze maakt en we kunnen al raden waar.