Meer dan twee dozijn Republikeinse parlementsleden stormden de kamer in, daarna uitten ze hun ongenoegen over het onderzoek bij de aanwezige pers.
Volledig scherm
Meer dan twee dozijn Republikeinse parlementsleden stormden de kamer in, daarna uitten ze hun ongenoegen over het onderzoek bij de aanwezige pers. © EPA

Impeachment-onderzoek tegen Trump: Republikeinse parlementsleden bestormen verhoorruimte

Republikeinse parlementsleden hebben vandaag een kantoor bestormd waar een defensiefunctionaris achter gesloten deuren zou getuigen in het onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Ze vielen het kantoor binnen en begonnen te schreeuwen zodat het verhoor moest worden stilgelegd.

15 reacties

  • Staf Coppens

    4 jaar geleden
    Jullie begrijpen niet dat Pence het dan overneemt en niet een verkiezing voor voor en nieuwe Republikein, dat is zelfmoord voor de Republikeinen, Pence vs Biden is een uitgemaakte uitslag voor Biden
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Als het Huis van Afgevaardigden een onderzoek start wordt die commissie evenwichtig samengesteld uit zowel democraten als republikeinen. Het is niet omdat de democraten de meerderheid hebben in het Huis dat ze kunnen doen en laten wat ze willen. Dat zou natuurlijk ook niet erg verstandig zijn en wijzen op partijdigheid en vooringenomenheid. Al de rest is fake news, alternatieve waarheid en zever in pakskes.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Al die republikeinen hebben de wet overtreden waarvoor een normale burger zou gearresteerd worden + gsm's meegenomen in ruimte waar dat om staatsveiligheid expliciet verboden is. Er zitten al voldoende republikeinen in de bevoegde commissies om het proces eerlijk te houden.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Onvoorstelbaar, inderdaad. "Intimidatie" is nog te zacht uitgedrukt voor wat de Democrats uitspoken. Een parlementaire onderzoekscommissie is bezig met de impeachment procedure, en de verkozen parlementsleden van de Republicans die verkozen lid zijn van die commissie, mogen de vergaderingen toch niet bijwonen. "De vergaderingen zijn enkel voor Democrats-parlementsleden - dat is meerderheid tegen minderheid beslist", zegt commissievoorzitter Adam Schiff.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Als de Republikeinen verstandig zijn, laten ze Trump vallen, zodat ze naar de verkiezingen kunnen trekken met een "fatsoenlijke", onbesproken kandidaat. Uitdagers genoeg voor Trump inmiddels!