Komende dinsdag kan het lokaal vriezen aan de grond.
Volledig scherm
Komende dinsdag kan het lokaal vriezen aan de grond. © Shutterstock

Volgende week kan het voor het eerst dit najaar gaan vriezen

Het wordt zeer zacht vandaag, met maxima tot 17 graden aan zee en 20 graden in het binnenland. De dag begint wel zwaarbewolkt, met nu en dan wat zonneschijn. Hier en daar is een buitje mogelijk. Dat voorspelt het KMI. Vanaf zondag wordt het beduidend frisser en begin volgende week kan het voor het eerst dit najaar lokaal gaan vriezen.

5 reacties

  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Het schijnt dat het deze winter rond de 12 graden gaat zijn. + of - dat weten ze nog niet.
  • Marie Vandam

    5 jaar geleden
    Vanaf 31 okt tot de eerste week zal het koud zijn en ook vriezen elke nacht..T wordt tijd hopelijk een goede winter zodat er veel muggen en vliegen larven dood gaan
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Georges,wat nu 'maar' 14°c wordt genoemd,was nog niet lang geleden (pakweg 40 jaar terug) eerder zeer zacht voor einde oktober.Opwarming went..duidelijk te merken,want als het in oktober eens geen 20°c wordt..is dit al 'koud'.We zitten momenteel koers richting warmste jaar sinds begin waarnemingen.
  • Jan Hendrickx

    5 jaar geleden
    Schaf het weerbericht af ,het is toch meestal fout .Nazomer zeggen ze met lachend gezicht ,Nog weinig van gemerkt.Die de boosere is daar het best in .Die kan het nog niet 1dag op voorhand .Bespaar daar op bij de vrt !
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Had men geen mooie nazomerdagen voorspeld ? Hier iedere dag s’morgens zeer vroeg sterrenhemel , tegen 8 uur bewolkt en dan gans de dag om de haverklap gedruppel om te eindigen tegen 17 uur met opklaringen.Temperatuur 14 gr. Dit noemt men nazomer ?