Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Ecolo wil onderzoek van Comité P naar politieoptreden op Koningsplein tijdens actie Extinction Rebellion

Volksvertegenwoordiger Céline Thibaut (Ecolo-Groen) vraagt in een brief aan Kamervoorzitter Patrick Dewael om een onderzoek van het Comité P naar het optreden van de politie tijdens de actie van Extinction Rebellion op het Koningsplein op zaterdag 12 oktober. Dat schrijft l'Avenir.

54 reacties

  • Pieter arons

    5 jaar geleden
    Hun plan is om de economie stil te leggen en ecolo verdedigd ze? Wat voor partij is dit. Een partij voor de werkende mens nee zeker niet. Wat gaan ze doen als ze een fabriek bezetten ze gewoon laten doen want ja het klimaat.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Die jongeren moesten daar niet zijn.
  • Jean-luc Michiels

    5 jaar geleden
    Wie wit er nu nog politieman worden,ik sta daar niet stom van .
  • Erik De Smet

    5 jaar geleden
    Een dikke pluim voor de politie! Bewust de neutrale zone ingaan en dan de politie uitdagen... in een ander land hadden die een serieus pak rammel gehad en terecht! De politie moet alles maar gedogen van Links en Groen. Hoe kan je dan orde handhaven als je voor elke handeling op het matje wordt geroepen. De politie heeft die dag puik werk geleverd en het mag nog meer zijn van dat. Hopelijk gaat er dan terug wat respect komen voor onze wetten.
  • Theo Dereu

    5 jaar geleden
    Het gebruik van traangas, dat als alternatief gebruikt wordt om letsels te voorkomen, koppelen aan geweld ? Is er iemand van gestorven of heeft er iemand een ernstig letsel ? Nee toch. De actie van die agent was misschien overdreven maar geweld is iets helemaal anders. Die verwaande rebelletjes willen gewoon vrij spel bij hun anarchistische actie's. Niet aan toe geven.