Een cameraman voor natuurfilms komt soms oog in oog te staan met levensgevaarlijke dieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een cameraman voor natuurfilms komt soms oog in oog te staan met levensgevaarlijke dieren. © Gavin Thurston / Netflix

Natuurfilms maken is niet voor doetjes: deze cameraman kreeg klappen van gorilla en zat vast in kapotte duikboot

Van kapotte onderzeeërs tot brandende luchtballonnen: natuurfilms draaien is niet voor watjes. Cameraman Gavin Thurston - die vaak samenwerkt met icoon Sir David Attenborough - schreef er een boek over. Hij verklapt wat volgens hem het zwaarste is aan zijn beroep en onthult de meest hállucinante ervaringen.

0 reacties

  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. Wordt stoelgangtransplantatie het nieuwe wondermiddel in de geneeskunde? “Aanzienlijke vooruitgang bij parkinsonpatiënten”
    PREMIUM

    Wordt stoelgang­trans­plan­ta­tie het nieuwe wondermid­del in de geneeskun­de? “Aanzien­lij­ke vooruit­gang bij parkinson­pa­tiën­ten”

    Sinds dokters stoelgang van gezonde mensen in hun darmen transplanteerden, hebben parkinsonpatiënten minder last van hun ziekte, blijkt uit nieuw onderzoek van de UGent. Hoe komt dat? En waarvoor kan stoelgangtransplantatie nog heilzaam zijn? Professor Patrick Santens (UZ Gent), die het onderzoek uitvoerde, legt uit. “Er komt steeds meer bewijs dat de as tussen de hersenen en de darmen een invloed heeft op ziekteprocessen.”