Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

360.000 gezinnen betalen 600 euro per jaar te veel voor energie: dit kunt u eraan doen

Meer dan de helft van de Belgische gezinnen heeft een contract voor een van de tien duurste elektriciteits- en gasproducten. Nochtans zijn de besparingsmogelijkheden groot: meer dan 360.000 gezinnen kunnen jaarlijks 600 euro besparen door te kiezen voor een goedkoop energiecontract. Dat heeft de federale energieregulator Creg becijferd. Via een scan kan u zelf nagaan hoe uw huidig contract zich verhoudt tot de actuele markt.

23 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    De energie die het kost om de administratie hieromtrent uit te voeren is niet meegerekend wellicht? Het EAN nummer bijvoorbeeld is gemaakt voor computers en niet om door een mens te lezen. Fluvius verzint andere meterstanden, dan die die opgegeven zijn. Er zijn altijd bijkomende fakturen, wanneer er volgens de instellingen bijvoorbeeld een dag verschil is. Bij overdracht stuurt Fluvius dreigbrieven aan de eigenaar, omdat de nieuwe huurder 'nog geen energieleveranciers' heeft enz.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Ben ooit als tientallen jaren trouwe klant weg gegaan bij Electrabel en toen betaalde ik ineens 80 € per maand minder voor hetzelfde verbruik. Of bijna 1000 € per jaar. Waaruit ik moet besluiten dat Electrabel me toen eigenlijk over al die jaren voor vele duizenden euro's opgelicht heeft.
  • Walter Nees

    5 jaar geleden
    De leveranciers zouden beter hun trouwe klanten belonen. Bij mijn energieleverancier heb ik de vergelijking gemaakt tussen nieuwe geen klant en klant, het is 90,00 Euro/maand goedkoper als je geen klant bent. Je kan beter elk jaar je contract opzeggen.
  • andre govaert

    5 jaar geleden
    De creg afschaffen zou al een hele besparing zijn.
  • ETIENNE BOECKX

    5 jaar geleden
    Ik heb ook mijn energiefactuur van het verbruik 2018-2019 vergeleken met de creg via het verbruik en ik kom tot de constatatie dat alhoewel de eenheidsprijs van mijn Electriciteit en gasverbruik ongeveer hetzelfde zijn zou ik nu bij mijn leverancier tot 700 euro minder moeten betalen mijn vraag is dan ! Hoe kan dit ? Heeft men mij bedrogen dan want aan dezelfde eenheidsprijs en op hetzelfde verbruik zou ik nu voor 3 jaar vast bij Engie 1344 euro betalen en vorige afrekening betaalde ik 2180 euro