thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Europees Parlement kent Sacharovprijs toe aan opgesloten Oeigoerse activist en dat is sneer naar China

Het Europees Parlement heeft beslist om de jaarlijkse Sacharovprijs voor de vrijheid van denken toe te kennen aan de opgesloten Oeigoerse activist Ilham Tohti. Dat is vernomen bij de politieke fracties in het halfrond. 

9 reacties

  • Nema De Geest

    5 jaar geleden
    Goed zo dat hiermee aandacht wordt gevraagd voor de Oeigoeren, wiens situatie absoluut niet te vergelijken is met die van de Catalanen. Die hebben in een democratische rechtstaat een transparant en eerlijk proces gekregen dat iedereen kon volgen. Er waren zelfs waarnemers aanwezig. Hun straf voor het misbruik van staatsgeld gaat niet in tegen de mensenrechten, noch tegen de spaanse wet, noch tegen internationaal recht. Dat is allemaal niet zo in China.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Verder durft de EU niet gaan, ondanks dat hun eigen burgers in de gevangenis geklopt worden, politieke gevangen ingevoerd werden in een EU, en een genocide plaatsvindt aan haar grenzen. Wat een hypocrisie!
  • Jonas Buyle

    5 jaar geleden
    Tenenkrullende hypocrisie, die Chinezen en de rest van de wereld moeten hier toch gewoon met lachen? Dat kan toch niet anders?
  • ANTONIO POL

    5 jaar geleden
    Een prijs met een "ver van mijn bed show" gehalte.
  • Jef Nagels

    5 jaar geleden
    Echt wel dubbel: die prijs kan - overigens terecht - wel voor de Oeigoerse minderheid, maar over Catalonië zwijgen ze in alle talen.