Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Commissie Onderwijs neemt probleem van lerarentekort onder de loep: “Vanaf 2021 meer dan 6.000 extra studenten nodig”

De commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement gaat een hoorzitting of gedachtewisseling organiseren over de problematiek van het lerarentekort in Vlaanderen. Dat heeft de commissie afgesproken op aangeven van Vlaams parlementslid Steve Vandenberghe (sp.a). 

4 reacties

  • NOEL CLAES

    5 jaar geleden
    10 jaar te laat. Dank u ministers. Zoals op elk werkniveau wordt er altijd te laat gereageerd. Men weet al 60 jaar dat er een pensioenboom komt. Blijf maar slapen ministers het komt wel goed. Werken tot in de kist. Dank u.
  • Marc Faes

    5 jaar geleden
    Lang leve Crevits met al haar hervormingen. Over een paar jaar vinden ze niemand meer. Studenten zitten niet meer op hun plaats. Een berg papierwerk als je ze wel op de juiste plaats wil krijgen. Zijn ze niet geslaagd dan zal de beroepscommissie er wel voor zorgen dat ze slagen. Alle beroepsfierheid is de laatste jaren de vuilbak ingekieperd. Doe daar eerst iets aan want beroepsfierheid is de basis om leerkrachten gemotiveerd te houden.
  • willems michel

    5 jaar geleden
    Ik begin me stilaan af te vragen wat men in zo'n commissie doet. Worden daar echt kleuterleidsters, onderwijzers en regenten gevraagt naar hun mening of zijn het enkel universitairen die daar zitten en de waarheid in pacht hebben. Na al die jaren is er nog steeds nietv de juiste oplossing.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Het waren toch leraren die ze zochten ? Dit is het resultaat van tien jaar geleden de jongeren af te raden om leraar te worden omdat er toen "teveel" waren. Herkenbaar bij de IT-ers blijkbaar !?