Dierenrechtenactivisten protesteren bij Argenx na gruwelbeelden

Dierenrechtenactivisten manifesteren donderdag aan de gebouwen van het Gentse biotechbedrijf Argenx. Ze vragen om de onmiddellijke stopzetting van alle dierproeven, nadat gruwelbeelden zijn opgedoken uit een Duits laboratorium. Argenx verklaart donderdag dat het op dit ogenblik geen dierproeven laat uitvoeren door het bedrijf.

Enkele tientallen activisten van de organisaties Animal Rights en Bite Back namen donderdag plaats aan de gebouwen van Argenx in Industriepark-Zwijnaarde. Ze hield affiches op met beelden van aapjes, poezen en andere dieren die aan proeven zijn onderworpen.

LEES OOK. Harde undercoverbeelden uit horrorlabo: achtergelaten hond sterft, aap wordt tegen deurpost gegooid

Het bedrijf in kwestie had al eerder aangegeven verbijsterd te zijn over de beelden en omschrijft de toestanden als onaanvaardbaar. “We nemen dit voorval heel ernstig”, herhaalt een woordvoerder donderdag. “We vernamen dat de Duitse autoriteiten een onderzoek hebben ingesteld. We volgen actief het lopende onderzoek.” Het bedrijf geeft wel aan “dat er bij LPT geen actieve testen lopen met Argenx-producten en dat er ook geen verdere plannen zijn voor nieuwe dierproeven”.

(Lees verder onder de foto)

© Photo News

Dat antwoord volstaat niet voor de activisten. “Animal Rights is erg teleurgesteld in de reactie die de farmabedrijven in de media maken”, zegt Jen Hochmuth van Animal Rights. “Daarmee tonen ze dat ze op geen enkel moment rekening houden met de angst, pijn en stress van de dieren.”

De activisten wijzen op alternatieven voor dierproeven en wijzen erop dat regels over verplichte dierproeven dateren “uit de jaren zestig van de vorige eeuw vervangen moeten worden door nieuwe wetgeving.”

© BELGAONTHESPOT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen