De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag. © AP

Erdogan drijft de spot met EU om bezorgdheid rond migranten: “Als het uur geslagen is, zal ik de deuren openen”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag de spot gedreven met de Europese Unie, die bezorgd is om de mogelijkheid dat er opnieuw duizenden Syrische migranten vanuit Turkije de Europese Unie zullen overspoelen. "Als het uur gekomen is, zal ik de deuren openen", aldus Erdogan.

41 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    navo en eu begrijpen geen oorlogstaal?Ze willen nog aan tafel gaan zitten met de turkse afperser terwijl hij dreigt te komen 'strijden'??Het enige antwoord op deze intimidatie en afpersing is vluchtelingen én europese turken meteen en massaal terugsturen en de miljárden steun terug eisen voor opvang syrische vluchtelingen die wíj betalen.navo en eu zijn onze vijanden,zij heulen openlijk met deze turkse terrorist zolang hij in de navo mag blijven!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Samen met de Russen creëert hij een veiligheidszone waar de Syrische vluchtelingen terecht kunnen en toch wil hij ze naar de EU jagen. Die veiligheidszone is gewoon een afleidingsmanoeuvre om de Koerden te verjagen.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Zo zie je maar dat politiek (zeker de wereldpolitiek) draait om chantage, bedreigingen, wapenleveringen, boycotten, enz.
  • Frank Kerstens

    5 jaar geleden
    Hoogmoed komt voor de val.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    EU heeft dit allemaal aan zichzelf te danken! Er is geen echt EU beleid maar enkel een politiek van postjes! De EU had al lang een sterke grensmacht moeten hebben in Griekenland die als Erdogan zijn deuren openzet de vluchtelingen had kunnen tegenhouden en terugsturen! Ze doen het niet en bovendien gaan ze een land die de vorige stroom tegenhield: Noord-Macedonië dan nog beletten om bij de EU aan te sluiten! de volgende keer zullen die hun grens niet meer sluiten! dit is EU!